z serii : Dietetyk piecze

                                                 z serii : Dietetyk piecze


Witajcie, do świąt pozostały 3 dni :-). Dziś podzielę się z Wami przepisem na:

Ciasto korzenne
Składniki:
  • 2 szklanki pełnoziarnistej mąki
  • ½ szklanki maślanki
  • 2 jajka
  • 150 g naturalnego serka homogenizowanego
  • 1 łyżka przypraw korzennych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • garść prażonych płatków migdałów
Przygotowanie:
Mąkę przesiać przez sito, dodać przyprawy i proszek do pieczenia. Osobno zmiksować jajka i serek homogenizowany. Połączyć razem wszystkie składniki. Stopniowo dodawać maślankę mieszając masę łyżką. Całość przelać do formy i piec w temperaturze ok. 170°C przez ok. 40-45 minut. Ciasto posypać prażonymi płatkami migdałów.

Życzę smacznego...do napisania

Komentarze

Popularne posty